A mediteam Szeged Zrt. története

CÉGALAPÍTÁS

Társaságunkat betéti társaság formájában 1991-ben alapította meg öt egészségügyi szakember, főként orvosok. Tevékenységi körünk ekkor még főként foglalkozás-egészségügyi alapellátás volt, ami az évek során pácienseink és partnereink igényei szerint bővült ki szakorvosi járóbeteg-ellátással, háziorvosi ellátással, munka- és tűzvédelmi tevékenységgel, valamint küönböző oktatásokkal.

Ugyancsak vevőink igényei alapján szerveztük meg országos foglalkozás-egészségügyi ellátóhálózatunkat, a Mediteam Konzorciumot.

SZAKMAI ÉS SZERVEZETI FEJLŐDÉS

Cégünk az évek során jelentős növekedésen és fejlődésen ment keresztül. Közös munkánkat még 4 fő orvossal és 4 fő asszisztenssel kezdtük, mára közel 50 munkavállalónkkal és több mint 200 közreműködő munkatársunkkal (orvosok, szakdolgozók) látjuk el feladatainkat.

A szervezeti fejlődés és növekedés miatt a vállalkozás jogi formája is megváltozott, előbb korlátolt felelősségű társaságra, majd 2004. márciusában zártkörűen működő részvénytársasággá alakultunk át. Megőriztük viszont azt a hagyományt, hogy a cég tulajdonosai továbbra is a napi munkában résztvevő egészségügyi szakemberek (orvosok és menedzserek) maradtak.

Jelenleg szegedi és vidéki rendelőink mellett, a 2001-ben alapított MediCenter Szakorvosi Intézet ad otthont szakorvosi rendeléseinknek, ugyancsak a MediCenterben kapott helyet cégünk központi adminisztrációja is.

A Mediteam mindig is fontosnak tartotta pácienseinek biztonságát, szolgáltatásainak minőségét. Ezért fordítunk kiemelt figyelmet a minőségirányítási rendszerünk kiépítésére és működtetésére, valamint munkatársaink képzésére, továbbképzésére. 2002 -től a Mediteam a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának akkreditált képzőhelye a foglalkozás-egészségügyi szakorvosi képzés területén.

A MEDITEAM JELENE

Napjainkban a Mediteam több, mint 800 szerződött partnerének és több mint 32.000 munkavállaló részére nyújt foglalkozás-egészségügyi alapellátást. Foglalkozás-egészségügyi szakellátásunk egész Csongrád megye ellátását biztosítja. A MediCenter Szakorvosi Intézetben 38 szakma képviselői látják el pácienseiket.

Az évek során felhalmozódott szaktudást és szakmai szervezési tapasztalatot cégünk másoknak is továbbadta. A Mediteam tulajdonosi érdekeltséggel is rendelkezik a szakorvosi járóbeteg-ellátást nyújtó Kisteleki Járóbeteg Szakellátó Kft-ben, a Csongrádi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Kft-ben, az egynapos sebészeti beavatkozásokat végző Kisteleki Nappali Kórház Kft-ben, a háziorvosi ellátást biztosító Baks-Med Kft-ben és a sürgősségi ellátásra specializálódottS.O.S. 24 Kft-ben.

Tekintettel arra, hogy egyre nagyobb kereslet mutatkozik a magyar orvosok kiváló szakmai tudása iránt, az egészségturizmus fejlesztése érdekében a Mediteam-nek vezető szerepe volt a Hungaromed Klaszter megalapításában. A Klaszterben a régió vezető egészségipari és turisztikai intézményei / vállalkozásai szövetkeztek közös, a Dél-alföldi Régió fejlődését szolgáló tevékenységre. Cégünket érte az a megtiszteltetés, hogy elláthatjuk a klaszter menedzseri feladatokat.

További terveinkben a szolgáltatásaink bővítése mellett a minőségirányítási rendszerünk folyamatos fejlesztése kap hangsúlyos szerepet.

Szeged, 2014. március 1.

Dr. Nagy Z. Zsolt 
vezérigazgató