Szolgáltatásaink

Foglalkozás-egészségügy

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény értelmében, hazánkban minden munkáltató köteles a szervezett munkavégzés keretében foglalkoztatott munkavállalói részére foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatást biztosítani, melynek részét képezik az ún. munkaköri alkalmassági vizsgálatok. Ezen vizsgálatoknak a célja annak megállapítása, hogy egy adott munkakörből eredő igénybevétel nem veszélyezteti-e a dolgozó vagy más, a munka hatókörében tartózkodó személy életét, testi épségét, egészségét, azaz a munkavállaló foglalkoztatható-e az adott munkakörben.

A vizsgálatok rendjét részleteiben a 33/1998. (VI.24.) NM rendelet szabályozza, amelynek alapján, - a foglalkozás-egészségügyi orvos véleményének figyelembevételével - minden munkáltató elkészíti a saját "testre szabott" foglalkozás-egészségügyi szabályzatát. Ez a dokumentum ad eligazítást a dolgozók számára az adott vállalatnál végzendő vizsgálatok típusát, gyakoriságát és irányát illetően. Általánosságban elmondható, hogyelőzetes munkaköri alkalmassági vizsgálatot munkába lépés előtt, illetve a munkahelyi kockázati viszonyok megváltozásakor, míg időszakos vizsgálatotrendszeresen meghatározott időközönként (jellemzően évente) kell végezni. Soron kívüli vizsgálatra az egészségi állapotot befolyásoló esemény, tartós keresőképtelenség vagy távollét miatt kerülhet sor, záróvizsgálatra pedig azok a munkavállalók kötelezettek, akik idült foglalkozási betegség kialakulásának veszélyével járó munkakörben dolgoznak, illetve külföldi munkavégzésről térnek haza véglegesen.

Az alkalmassági vizsgálatot a munkáltató, az erre szolgáló nyomtatványon kéri a foglalkozás-egészségügyi szolgálattól, kivéve a soron kívüli vizsgálatot, melyet a rendeletben meghatározott más szervek mellett, egészségi probléma esetén maga a munkavállaló is kezdeményezhet.

A MediTeam Zrt. rendelőiben a vizsgálatok előjegyzés alapján történnek, elkerülve ezzel a hosszú várakozást. Az orvos először a panaszokról, esetleges tünetekről kérdezi ki a dolgozót, majd általános vizsgálat (pl. vérnyomásmérés, fizikális vizsgálat, látás-, szükség esetén hallásvizsgálat stb.) következik, esetenként, ha indokolt kiegészítő szakvizsgálatokra (pl. laborvizsgálat, szemészeti vizsgálat stb.) is sor kerülhet. Az így nyert adatok alapján bírálja el az üzemorvos a munkaalkalmasságot, illetve küldi tovább a pácienst a háziorvosához, amennyiben azt további vizsgálat vagy kezelés miatt szükségesnek ítéli.
Az alkalmassági vizsgálaton való részvétel és a foglalkozás-egészségügyi szolgálat részére történő, az alkalmasság elbírálásához az orvos által szükségesnek tartott adatszolgáltatás jogszabály alapján kötelező, emellett azonban érdemes is élni a vizsgálat lehetőségével; hiszen számos esetben került feltárásra olyan, a munkaalkalmassággal össze nem függő betegség, kóros állapot, mely nem egy esetben utóbb életmentőnek bizonyult.
Fontos tudni, hogy a kötelező munkaköri orvosi alkalmassági vizsgálattal kapcsolatban a munkavállalót semmiféle költség nem terhelheti. Ugyanígy díjtalan az első fokú orvosi vélemény felülvizsgálata is; ennek intézésében a foglalkozás-egészségügyi szolgálat segítséget tud nyújtani.

A foglalkozás-egészségügyi szolgálatok szerepe, egészségpolitikai döntés következtében, jelenleg döntően a foglalkozással szorosan összefüggő megelőző ellátásra koncentrálódik. Reméljük azonban, hogy a jövőben az általános gyógyító megelőző ellátások mind szélesebb körét lehet majd igénybe venni üzemorvosi rendelőkben.

A Mediteam Zrt. a foglalkozás - egészségügyi alapszolgáltatás mellett területi kötelezettség nélkül foglalkozás - egészségügyi szakellátóhelyként működtet szakellátó rendeléseket is, így ezen kibővített profillal állunk ügyfeleink rendelkezésére.
A foglalkozás – egészségügyi szakellátóhelyek működését a 33/1998. (VI.24.) NM rendelet a munkaköri, szakmai, illetve személyi higiénés alkalmasság orvosi vizsgálatáról és véleményezéséről szabályozza, mely alapján a szakmai alkalmassági vizsgálatokat kizárólag az erre a tevékenységre vonatkozó működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató végezhet.
Szakmai alkalmassági vizsgálat: a szakmai - elméleti és gyakorlati - tanulmányok megkezdését megelőzően, az alkalmasság véleményezése érdekében végzett orvosi vizsgálat. A szakképesítés megszerzése egészségügyi alkalmassági követelményekhez kötött, ennek hiányában nem kezdheti meg tanulmányait az adott szakképzésre (átképzésre) jelentkező.
A szakmai alkalmassági vizsgálatok mellett az egyéni és társas egészségügyi vállalkozó orvosok alkalmassági vizsgálatát és véleményezését is a vállaljuk.

Rendeléseink:
1. 6720 Szeged, Batthyány u. 34.
Tel: +36 62 558-887

3. 6722 Szeged, Petőfi S.sgt. 39. MediCenter
Tel.: +36 62 558-883

4. 6722 Szeged Petőfi S.sgt. 39. MediCenter (volt Takaréktár u-i rendelés)
Tel.: +36 62 440-466  

Ismerje meg szakorvosainkat, és tekintse meg rendelési idejüket itt.

Cégünk az évek során jelentős növekedésen és fejlődésen ment keresztül. Felismerve az országosan egységes foglalkozás-egészségügyi ellátás iránti igényt, a MEDITEAM SZEGED Zrt. vezetésével 2003-ban jött létre a Mediteam Konzorcium, amely magas színvonalú foglalkozás-egészségügyi alapellátást nyújt szerződött partnerei és azok munkavállalói részére.

A MediTeam Konzorcium közreműködői a munkavállalók vizsgálatát korszerűen felszerelt rendelőikben, kulturált körülmények között, egységes szakmai szempontok alapján végzik, kiemelt figyelmet fordítva a betegjogok és az adatvédelmi szabályok érvényesülésére. Együttműködő partnereink továbbá nagy tapasztalattal rendelkeznek a munkaalkalmassági vizsgálatokhoz szükséges kiegészítő szakvizsgálatok megszervezésében is.

foglalkozás-egészségügy

Tevékenységünk számokban

32000

Ellátott munkavállalók száma

A MediTeam az ország egész területén, több mint 32 ezer munkavállaló számára nyújt folyamatosan szolgáltatást

200

Közreműködő munkatárs

Szakorvosok, szakdolgozók, közreműködők és adminisztrációs alkalmazottak segítik munkánkat

800

Szerződött partner

Állandó szerződéseink révén szolgáltatásaink már közel ezer partnerünk számára azonnal elérhető

Foglalkozás-egészségügyi rendelőink

Főbb alapellátás rendelőink és elérhetőségeik

Telephely neve Orvos Cím Telefon E-mail
Batthyány utcai rendelőDr. Olajos Katalin
6722 Szeged, Batthyány u. 34. +36304567806drolajos@mediteam.hu
Csongrádi rendelőDr. Törköly Róbert6640 Csongrád, Gyöngyvirág u.5.+3663484220csongradrendelo@mediteam.hu
Takaréktár rendelőDr. Kovács László Gábor, Dr. Barna Erzsébet, Dr. Huszta Etelka6720 Szeged, Takaréktár u. 8.+3662440466 drhuszta@mediteam.hu
Gumigyár
rendelő
Dr. Vincze Anna6728 Szeged, Budapesti út 10.+3662566785gumigyar@mediteam.hu
Kisteleki
rendelő
Dr. Torontáli Renáta6760 Kistelek, Kossuth u. 19.+3662259611
+36302066155
kistelek@mediteam.hu
Medicenter 7. rendelő6722 Szeged, Petőfi S. sgt. 39.+3662558883rendelo@mediteam.hu 
Látható: bejegyzés (összesen bejegyzésből szűrve)

Partnereink

Néhány referenciánk az elmúlt évek foglalkozás-egészségügyi partnerei közül.

PARTNEREINK ÍRTÁK RÓLUNK

Néhány vélemény foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásainkról, munkánkról 

"A többéves, minden tekintetben remek és gördülékeny együttműködésünkre való tekintettel a Mediteam Zrt. szolgáltatásait bátran ajánlom mindenkinek. Kollégáik megbízhatóan, precízen végzik munkájukat és segítőkészek az esetlegesen felmerülő váratlan helyzetek megoldásában is. Mindez igaz a foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásukra és az általunk rendszeresen igénybe vett mobil szűrővizsgálatokra is. "

Keresztesi Máté
HR Vezető
NP Hungária Kft.

"Több mint tíz éve dolgozunk velük, elégedett ügyfeleik vagyunk! Mind az állandó üzemorvosi, mind az eseti (pld. sportnap, szemészeti szűrés) szolgáltatást kedves, emberséges, szakmailag felkészült csapattal látják el!

Szeretjük és abszolút ajánljuk Őket!"

Ruskóné Patyi Erika Mária
gazdasági vezető
Agrikon Kam Kft.

"A Mediteam munkatársai legmagasabb szakmai szintet képviselik!
Maximálisan átlátják cégünk mindennapi elvárásait úgy, mint szakmai orvosi alkalmassági vizsgálatok, és könnyedén elégítik ki az olyan egyedi szükségleteink is, mint például mobil szűrővizsgálatok lokális kitelepüléssel!
Folyamatosan magas szintű szolgáltatást nyújtanak vállalatunk számára, az igényeinkre gyorsan reagálnak, legyen szó akár kisebb, vagy nagyobb volumenű megrendelésről."

Mézes Ádám
HR Generalista
O-I Hungary Kft.
Címünk

6722 Szeged, Petőfi S. Sgt. 39.

Email

medicenter@mediteam.hu

Telefon

+3662 558 888
+36 (30) 44-51-368