HCV-szűrővizsgálat

Tisztelt Kolléga Nő/Úr!

Képtalálat a következőre: „hep c screening”

A 2019. (VII.3.) EMMI rendelet módosította a 18/1998. (VI.3.) NM rendeletet, ennek értelmében az egészségügyi szolgáltató az általa foglalkoztatott egészségügyi dolgozók HCV-szűrővizsgálatát a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat keretében végezteti el.

Nem szervezett munkavégzés keretében - azaz a 2003. évi LXXXIV törvény 5. paragrafusa alapján az egyéni egészségügyi vállalkozók, az egyéni cég, ill. a társas vállalkozások tagjaként- egészségügyi tevékenységet végzők HCV szűrését az egészségügyi tevékenységre való soron kívüli alkalmassági vizsgálat formájában, a tevékenységüket engedélyező hatóság rendeli el, és erről az engedélyest tájékoztatja.
A vizsgálatok elvégzésére a foglalkozás- egészségügyi szakellátóhelyek kötelezettek.

A Mediteam Szeged ZRT foglalkozás-egészségügyi szakellátóhelynek minősül.

A vizsgálatok, beleértve a laboratóriumi vizsgálatokat is, térítésmentesek a munkáltatók, ill. a nem szervezett munkavégzés keretében tevékenységet végző egészségügyi dolgozó számára.

A Mediteam Szeged ZRT. belső szabályzata alapján azon egészségügyi dolgozók soron kívüli vizsgálatát tudjuk vállalni, akik eddig a munkaköri alkalmassági vizsgálatukat intézményünkkel végeztették el.

Akik nem, azoknál soron kívüli vizsgálatot nem tudunk végezni, mivel nem ismert az egészségügyi tevékenységre való alkalmasság vizsgálatának dokumentációja.

Ebben az esetben előzetes/időszakos munkaalkalmassági vizsgálatot kell végezni.
Ennek díja megegyezik a „B” foglalkozás-egészségügyi osztály esetében évente egy főre eső díjjal: 8.400 Ft/fő (40/2004.(IV.26.) ESzCsM rendelet).