Urológia

Az urológia a vesékkel, a húgyhólyaggal, a húgyutakkal, férfiak esetében a prosztatával és a herékkel kapcsolatos kóros állapotokkal foglalkozik.

urológia

Mivel foglalkozik az urológia?

Az urológia a nők és férfiak esetében is a szervezet méregtelenítésében szerepet játszó vizeletelválasztó és -elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfiak esetében a nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző) betegségeivel foglalkozó terület. Férfiaknál kiemelt fontosságú a prosztatarák szűrése, a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás diagnosztikája és kezelése. Emellett az urológia a herék és a hímvessző fájdalmaival, betegségeivel is foglalkozik.

A női páciensek gyakran vizelettartási problémák, gyakori vizelési inger, alhasi fájdalom, fájdalommal járó vizelés, véres vizelet miatt keresik fel szakrendelésünket.

Mivel fordulhatsz hozzánk?

icon
VIZELÉSI PANASZOK
icon
VESE, HÓLYAG, HÚGYCSŐ PROBLÉMÁK
icon
PROSZTATA BETEGSÉGEK
icon
HEREBETEGSÉGEK
icon
HÍMVESSZŐ FÁJDALMAK
icon
KISMEDENCEI FÁJDALMAK

SZAKEMBEREINK

Dr. Papos István

 Dr. Papos István

Dr. Fehér Ádám

Dr. Fehér Ádám

Dr. Szalay István

Dr. Szalai István

Tudástár 

Férfiaknál kiemelt fontosságú a prosztatarák szűrése, a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás diagnosztikája és kezelése.

A 40 éves kor felett ajánlott rendszeres prosztatarákszűrés, kétféle vizsgálatot jelenthet: egy vérvétel segítségével elvégzett prosztataspecifikus antigén mérést, amely képes jelezni a rák veszélyét (PSA) és egy tapintásos prosztata vizsgálatot, amely a hiedelmekkel ellentétben gyors, és nem jár erős fájdalommal.

A betegség időben felismerve sok esetben jól kezelhető.

ultrahang

Foglaljon időpontot szakrendeléseinkre online

Elérhetőségek

Cím: 6722 Szeged, Petőfi sgt. 39.
Email: medicenter@mediteam.hu
Telefon: +36 (62) 55-88-88
Mobil: +36 (30) 44 51 368