Aspirációs citológia

Az aspirációs citológia a tapintható vagy képalkotó diagnosztikai eljárással láthatóvá tett, jól körülírt elváltozás esetében szükséges mintavétel, a gyors és pontos diagnózis felállításához..

aspirációs citológia

Mit jelent az aspirációs citológia?

Az aspirációs citológia sejttani vizsgálatot jelent. A citológiai vizsgálat a sejtek elváltozásainak, vizsgálatának mikroszkopikus tudománya. Az elváltozásból ultrahang vezérelve nyert sejteket mikroszkóp alatt vizsgálják meg. A sejtek megjelenése alapján eldönthető, hogy a talált elváltozás jó vagy esetleg rosszindulatú és ezzel a kezelés iránya eldönthető.

Intézetünkben emlő, pajzsmirigy és nyirokcsomók ultrahang vezérelt citológiai és histológiai (core biopsia) biopsiájára van lehetőség. A core biopsia szövettani mintavételt jelent, ami eltér az aspirációs citológiától. A szövettani (hisztológiai) vizsgálat során a patológus a szervezetből kinyert szövethengerek mikroszkopikus megjelenését vizsgálja.

Fontos!
Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy az aspirációs citológiai eljárás egy célzott ultrahang vizsgálat, mely nem alkalmas arra, hogy teljes körű képet adjon egy szerv esetleges állapotáról. A citológiai rendelésen kiegészítő információt adunk a pontos diagnózis felállításához, ezért azt mindenképp meg kell, hogy előzze egy képalkotó diagnosztikai vizsgálat.
Minden korábbi orvosi dokumentációt kérünk elhozni!

Mivel fordulhatsz hozzánk?

icon
PAJZSMIRIGY ASPIRÁCIÓS CITOLÓGIA
icon
EMLŐ ASPIRÁCIÓS CITOLÓGIA
icon
NYIROKCSOMÓ ASPIRÁCIÓS CITOLÓGIA

SZAKEMBEREINK

Dr. Karczagi Lilla

Dr. Karczagi Lilla

Dr. Hoffmann Csilla

Dr. Hoffmann Csilla

Foglaljon időpontot szakrendeléseinkre online

Elérhetőségek

Cím: 6722 Szeged, Petőfi sgt. 39.
Email: medicenter@mediteam.hu
Telefon: +36 (62) 55-88-88
Mobil: +36 (30) 44 51 368